Climax Serie A

Climax Serie A
 

De Vragen

1. Toto: Sassuolo vs AC Milan 1= winst Sassuolo, 2= winst Milan, 3= gelijkspel
Toto: Internazionale vs Sampdoria
Toto: Venezia vs Cagliari

Het Evenement

Voordat alle competities in Europa begonnen, hadden we natuurlijk stiekem de hoop dat het ergens op de laatste speeldag nog een beetje spannend zou zijn. Nou, we vallen met onze neus in de boter en het roversnest moest zelfs nog even goed nadenken over de meest interessante slotdag. We hebben gekozen voor de Serie A, waar de twee Milanese grootmachten op de laatste dag strijden om de titel.

 

AC Milan heeft het allemaal in eigen hand. Een driepunter bij Sassuolo is zondagavond genoeg voor de 19e titel in de historie van de club en de eerste sinds 2011! Dat is even geleden zeg. Al meer dan een decennium is er voor I Rossoneri weinig te vieren op sportief gebied. Onder Stefano Pioli werd de ploeg vorig seizoen al 2e achter stadgenoot Internazionale. Toen nog met een straatlengte achterstand. Maar de voortekenen waren goed en Pioli heeft de ploeg een enorme stap verder gebracht. De neutrale liefhebber zal het prachtig vinden als de club met het mooiste tenue op aarde weer eens geprezen zal worden als kampioen.

Maar zekerheden in het voetbal zijn er niet. Als AC Milan bij het lastige Sassuolo een nederlaag lijdt, kunnen I Nerazzurri met een driepunter thuis tegen Sampdoria de titel stelen. Een gelijkspel van Milan levert een titel op voor de roodzwarten, omdat het onderlinge resultaat (1-1 en 1-2 winst Milan) in het voordeel van Zlatan en consorten is. De 40-jarige Zweed doet zeker niet altijd meer vanaf het begin mee, maar heeft met 8 doelpunten toch een mooie bijdrage geleverd aan het succes van dit seizoen. De titel zou een prettige kroon op zijn koninklijke vikingskop zijn!

De climax bestaat natuurlijk uit drie wedstrijden. Die van de Milanese clubs zijn de basis, maar ook onderin is het nog spannend. Wij hebben gekozen voor Venezia-Cagliari. De Venetianen zijn al gedegradeerd, maar Cagliari heeft een overwinning nodig om erin te blijven. We vragen van jou de toto van deze drie wedstrijden: Sassuolo-Milan, Inter-Sampdoria, Venezia-Cagliari.

Het Spel

Alle inzendingen en waardes
Deadline: 21 mei 2022 om 23:59:59

Alle edities Climax Serie A:

Seizoen
Rovers
Score
2021/2022
81.2 %
1.0
Gepubliceerd op 13/09/2021
Aangepast op 17/05/2022
Auteur: Roversnest