Il Palio di Siena

Il Palio di Siena
 

De Vragen

1. Winnende wijk list
  • Aquila
  • Bruco
  • Chiocciola
  • Civetta
  • Drago
  • Giraffa
  • Onda
  • Pantera
  • Selva
  • Torre

Het Evenement

Il Palio. De oudste paardenrace van Italië. Twee keer per jaar staat Siena op zijn kop voor een race die niet langer duurt dan hooguit 70 seconden. Rover Leon Weltings legt ons uit hoe we de winnende contrada kunnen kiezen.

De hele stad is dan al weken bezig met deze race en iedereen in de stad laat middels vlaggen en vaandels zien uit welke contrada (wijk) ze komen en wie ze tijdens de palio zullen aanmoedigen.

Voor de race worden 10 van de 17 contrade van Siena uitgenodigd. Zeven deelnemers zijn verzekerd van deelname, omdat zij niet meededen aan de vorige editie. De drie overige worden door middel van loting geplaatst. Gezamenlijk maken ze uit wie de uiteindelijke winnaar is. Het is niet belangrijk hoe je wint, als je maar wint. Corruptie voor en tijdens de race is dan ook een logisch gevolg.

Van tevoren koopt iedere contrada een fantino (berijder) Om de fantino te beschermen tegen omkopingen wordt hij vervolgens drie dagen voor de race volledig afgezonderd van de buitenwereld. Op de dag zelf wordt door middel van loting bepaald wat de startvolgorde is. Zodra bekend is of je wel of niet een gunstige startplek hebt, krijgt de capitano van iedere contrada de mogelijkheid om andere contrade om te kopen om de winstkansen te vergroten of de winstkansen van een andere contrade te verkleinen.

De combinatie van een goede fantino, een gunstige loting en het omkopen van andere wijken bepaalt of een wijk een goede kans maakt. Op 2 juli 2019 zullen de volgende wijken op het Piazza del Campo gaan uitmaken wie de winnaar is:

Giraffa – contrada van de giraffe

Drago – contrada van de draak

Chicciola – contrada van de slak

Aquila – contrada van de adelaar

Onda – contrada van de golf

Bruco – contrada van de rups

Selva – contrada van de woud

Pantera – contrada van de panter

Civetta – contrada van de uil

Torre – contrada van de toren

AquilaPantera en OndaTorren staan bekend als rivalen en zullen er alles aan doen om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Een race waar van tevoren geen pijl op te trekken is. Pas tijdens de loting weet je of jouw wijk een goede kans maakt op de zege.

Wordt het een wilde gok of kijk je hier naar de statistieken van de afgelopen jaren ?

Wil je nog meer achtergrond informatie over dit schitterende evenement, kijk dan hier

Het Spel

Alle inzendingen en waardes
Deadline: 1 juli 2019 om 23:59:59

Alle edities Il Palio di Siena:

Seizoen
Rovers
Score
2018/2019
85.4 %
1.4
2013/2014
69.9 %
3.3
Gepubliceerd op 02/09/2018
Aangepast op 28/06/2019
Auteur: Roversnest