Start vijfde roversjaar, nieuwe rovers zijn welkom

Start vijfde roversjaar, nieuwe rovers zijn welkom
 

De kruitdampen zijn amper vervlogen, winnaar Ilja Flem is nog niet gehuldigd of de start van het nieuwe seizoen is aanstaande. Het afsluitende feest is op 4 september en de vijfde jacht naar de Glazen Bol start 1 augustus. Toegegeven, een beetje vreemd, maar met een goede reden…

De kruitdampen zijn amper vervlogen, winnaar Ilja Flem is nog niet eens gehuldigd of de start van het nieuwe seizoen is aanstaande. Het afsluitende feest is op 4 september en de vijfde roverstocht naar de Glazen Bol start 1 augustus. Toegegeven, een beetje vreemd, maar het kan niet anders. Enige haast is op zijn plaats. Op de Europese voetbalvelden gaat de bal namelijk in augustus alweer rollen. De eerste wedstrijd in de Eredivisie is dit jaar op 7 augustus gepland, de Premier League volgt op 14 augustus en de Bundesliga op 20 augustus. Roda JC-Twente komt te snel, dat halen we niet, maar we willen niet te lang wachten. Veel rovers zijn nog met vakantie, daarom zal de eerste deadline op 8 augustus opengaan en pas op 19 augustus sluiten. Wil de web-site op tijd klaar zijn voor de strijd, zal vanaf 1 augustus de database opnieuw moeten worden gevuld. 50 nieuwe vragen, 24 deadlines en een peloton rovers die een gooi willen doen naar eer en glorie, check-check-dubbel check.

Er zijn weer 50 vragen door het roversnest op een rij gezet. Komend seizoen geen Olympische Spelen of WK Voetbal, toch is de lijst om te likkebaardden. Uiteraard starten we met de Europese voetbalcompetities van Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje. Net als vorig jaar wordt de kampioen en nummer laatst gevraagd. Alleen beiden goed leveren punten op. Er is ook een primeur te melden vanaf de voetbalvelden: de topscorers. Geen gemakkelijke opgave en daarom misschien wel goed voor 20 punten aan het einde van de competitie in mei. Een groot aantal evenementen van afgelopen jaar hebben voor voldoende spanning gezorgd en staan daarom opnieuw op de roverskalender. De paarden van de Grand National en de NBA kregen van diverse rovers goede recensies, dus deze contracten zijn verlengd. Ook het skispringen op nieuwjaarsdag, de CL-finale voetbal, de marathon van Rotterdam en de Six Nations Cup hebben opnieuw de schifting overleefd. De legendarische langlauf wedstrijd Vasaloppet en het dameshockey (WK) is terug op de kalender.

Natuurlijk verwelkomen we met trots ook dit seizoen nieuwe takken van sport. In Rotterdam, de geboortestad van de Glazen Bol, worden in oktober de wereldkampioenschappen Turnen georganiseerd. Reden om aandacht te geven aan de beste Nederlanders die in Ahoy’ in actie zullen komen. Volgend jaar mei is het weer prijs in het Rotterdamse sportpaleis. In de lente komen de beste tafeltennissers ter wereld naar de Havenstad voor opnieuw een WK. De winnaar bij de dames en heren zal worden gevraagd. Ook het WK Cricket is geselecteerd. Eindelijk mag je zeggen. De andere nieuwigheden houden we nog even geheim, maar het wordt smullen, dat is zeker. Het roversjaar wordt in juli 2011 afgesloten met 10 vragen over de Tour de France. De twee mooiste geven we prijs: welke ploeg staat als eerste met 8 ipv 9 renners aan het vertrek van een etappe? En welke renner wint de meeste etappes inclusief het aantal. De hele kalender wordt zoals gebruikelijk gepresenteerd op 4 september op het feest.

Hopelijk starten we op 1 augustus met een vergelijkbaar aantal rovers als de afgelopen twee seizoenen. Tot nu toe hebben vijftien rovers de handdoek gegooid en het lidmaatschap opgezegd. De meeste rovers gaan door en dat is motiverend. Nog niet iedere rover heeft zijn roversplannen kenbaar gemaakt, maar we gaan er stiekem uit van ‘geen bericht is goed bericht’. Er zijn naar verwachting ongeveer 20 nieuwe rovers nodig om een mooi roverspeloton te vormen. Er hebben zich inmiddels 10 debutanten gemeld. Nog een tiental nieuwe rovers zou mooi zijn. Misschien is een familielid, vriend of collega met een beetje sportmind is wellicht te porren voor een jaartje interne strijd? Laat de potentiĆ«le rover van ons spel horen en een mail sturen naar glazenbol@1000rovers.nl. Het roversnest regelt de rest. Mocht er informatie nodig zijn over het spel om vrienden over de streep te trekken, laat het weten. Nog twee weken en dan gaat de jacht beginnen. De vijfde jacht naar de Glazen Bol.

Gepubliceerd op 19/07/2010
Aangepast op 19/07/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Aad van den Bos
7 augustus 2010 om 00:06:01
Weer veel te veel vragen over het wielrennen er zijn nog zo veel andere sporten.
Olaf van der Kraaij
6 augustus 2010 om 19:53:30
Test