Strijd om rovershoed gemeen spannend

Strijd om rovershoed gemeen spannend
 

Nog vier vragen, nog zeven antwoorden. De absolute finale van de derde roverstocht dient zich aan. Zal Michiel Oosterhoff ook de laatste aanvallen op zijn koppositie afslaan? En wie van de negen koplopers wint de hoed?

Nog vier vragen, nog zeven antwoorden. De finale van de derde roverstocht dient zich aan. Woensdag bekampen FC Barcelona en Manchester United elkaar in Rome. Welke club wint de prestigieuze Champions League? In februari stond deze vraag al centraal, nog 26 rovers maken kans op 0,8 (Barcelona) of 2 punten (Man Untited). Kruimels in vergelijking tot wat er nog te verdienen valt, maar misschien een beslissende factor als het om de eindprijzen gaat. Achter het gevecht tussen de landskampioen van Spanje en Engeland schuilen nog vier interessante vragen die voor opschudding kunnen zorgen. Welke speler scoort het eerste doelpunt, wie wordt als eerste gewisseld en aan wie toont de Zwitserse toparbiter Busacca als eerste de gele kaart. Als klap op de vuurpijl levert de juiste eindstand gecombineerd met goede ruststand waarschijnlijk de meeste punten.

Michiel Oosterhoff kan een spervuur van aanvallen verwachten. Het klassement is in de nog korte geschiedenis van de glazen bol al twee keer eerder op de slotdag opgeschud. Met vier rovers binnen de magische 20 puntengrens is het spel nog niet gespeeld. Bovendien mogen Deux Hoving, Sjaak van der Linde en Mark Rouwenhorst absoluut niet uit het oog worden verloren. De laatste speelronde in de Serie A en Primera Division kan voor een of twee van hen nog 20 punten opleveren. Blijft Reggina laatste in Italie dan maakt Deux een vreugdesprongetje en zowel Recreativa Huelva (Sjakie) als Numancia (Rouwenhorst) is als nummer laatst in Spanje 20 punten waard. Alledrie de rovers zijn nog nadrukkelijk in de race. Maar er zijn morgenavond in Rome meer dan 20 punten te behalen. Een gegeven dat de groep aasgieren alleen maar groter zal maken. De vraag is: zal Michiel de komende nachten nog lekker slapen?

In de strijd om de hoed is het nog veel spannender. Zeker tien rovers maken kans op deze mooie troostprijs. Dit jaar is er naast de prachtige hoed ook een geldprijs van 250 euro te winnen voor de rover met de meeste goede antwoorden. Wim van de Male leidt momenteel de dans met negen punten. Omdat hij met deze negen juiste voorspellingen de meeste ‘glazenbolpunten’ heeft behaald is hij zijn acht naaste achtervolgers net een stap voor. Jeroen Lenting volgt als nummer 10 met acht punten. Er zijn nog maximaal zeven punten te verdienen, dus het kan nog raar lopen. Van de kopgroep hebben slechts vier rovers Barcelona (Karsten, Alex, Yuri en Gijs), geen van hen heeft Manchester United. Alex en Gijs staan er zelfs nog beter voor, want zij maken in de Italiaanse Serie A ook nog kans op een punt. Lecce kan op de laatste speeldag Reggina voorbij zien komen, een ontwikkeling die Gijs mogelijk aan de winst helpt. Waar liggen de grootste kansen op rovershoedpunten bij de laatste vier vragen? Kun je op zeker gaan bij het eerste doelpunt of eerste wissel? Wim strijdt mee op twee fronten en zit waarschijnlijk met een dilemma: gokken op 20 punten en de glazen bol pakken of redelijk save spelen en hopen op punten voor de hoed. “Ik ga voor de bol”, riep hij strijdlustig aan de vooravond van de finale. Hoe dan ook, het belooft gemeen spannend te worden. Dinsdagavond is de deadline.

Gepubliceerd op 26/05/2009
Aangepast op 26/05/2009
Auteur: Roversnest
 
 
Karsten van der Kraaij
28 mei 2009 om 20:17:28
Jammer Kees. maar als debutant is die tweede plek natuurlijk niet verkeerd! Volgend jaar beter... Al denk ik dat ik dan voor de Bol ga.
Kees van der Burg
28 mei 2009 om 11:28:50
Wat baal ik van die Pique zeg, Ik had na het laatste fluitsignaal bijna die rug
al uitgegeven!

Groeten kees van der Burg
Robbie van den Bos
28 mei 2009 om 11:02:04
Geef het volk brood en spelen! en kruimels!
Ilja Flem
28 mei 2009 om 00:08:04
De enige man die mij van de adelaarstroon heeft verstoten is uiteraard de terechte winnaar. Gefeliciteerd MICHIEL!
Maar die Kees kwam wel nog akelig dichtbij. Mooi maar gevaarlijk spelletje hoor, de glazen bol! Het idee alleen al dat Ronaldo als eerste een gele kaart had kunnen krijgen.
Ik gun het Michiel, maar ik voel met Kees mee. Ik weet hoe het is om als runner up door het roversleven te gaan. Het voordeel is dat er dit seizoen wel een extraatje voor de nummer 2 klaar ligt in Hoek van Holland. Gek ..... op de een of andere manier zit het me nog steeds dwars.

Enneh ik vond altijd al dat die rovershoed Joshua erg goed stond.