Sumo: Ashashoryu doet niet mee

Sumo: Ashashoryu doet niet mee
 

Een groot gedeelte van het Roversnest is stapelgek op Sumo-worstelen. De tradities, de rituele, de explosivitiet en het mystieke, het komt samen op de Dohyo in Japan. Dit jaar is er breaking news met het stoppen van Ashashoryu. Lees verder …

Een groot gedeelte van het Roversnest is stapelgek op Sumo-worstelen. De tradities, de rituele, de explosivitiet en het mystieke, het komt samen op de Dohyo in Japan. Ook dit jaar is het toernooi in Osaka het strijdtoneel voor de Glazen Bol. De vraag is eenvoudig. Welke Rikishi wint en met hoeveel winstpartijen? Elke Rikishi worstelt 15 wedstrijden en het toernooi is zo opgezet dat uiteindelijk de sterkste Rikishi’s elkaar in de laatste dagen van het toernooi pas tegenkomen. Afgelopen januari was de hele goegemeenschap van de Sumowereld in rep en roer door het in de wilgen hangen van de Sumoonderbroek door absolute vedette Ashashoryu. De MongoliĆ«r domineerde samen met Hakuho de afgelopen jaren het Sumoworstelen totdat een slokje Japanse sake roet in het eten ogen en Ashashoryu de manager van een nachtclub in Tokyo een gebroken neus bezorgde. Dat pikken ze niet in de Sumowereld. Er werden geen halve maatregelen genomen en Ashashoryu kwam ‘vrijwillig’ met een persconferentie (zie de actuele links) waar hij met tranen in de ogen afscheid nam van de Dohyo. Voor Hakuho betekent het dat hij als enige in het strijdtoneel overblijft als Yokozuna, de hoogste ranking, en de absolute favoriet is voor de eindzege in Osaka. Voor de outsiders Harumafuji, Kotooshu, Kaio en Kotomitsuki (allen hebben de een na hoogste ranking Ozeki) is de kans op succes met het wegvallen van Ashashoryu toegenomen. Wordt spannend of het een van hen lukt om tussen 14 en 28 maart Hakuho van de Dohyo te duwen. Deadline 13 maart!

Gepubliceerd op 07/03/2010
Aangepast op 07/03/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Robbie van den Bos
19 maart 2010 om 00:32:23
toch lijkt het mij mooi als Lent een keer gaat fluiten in net zo'n modieus tenue als de Gyoji dragen. is weer eens wat anders...

cheers!
Rob Lenting
18 maart 2010 om 22:46:50
Vind je helemaal niet jammer Flem...
Ilja Flem
18 maart 2010 om 21:56:22
Toch jammer voor onze Rob, dat zijn Toyohibiki geboren in Yamaguchizo op haru basho twee al na 4 seconden op z´n knietjes plofte met een big bonk door 169kg lichaamsvreugde. Hoe knullig kan sumo dan zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=cJQ_iByJWdk&feature=player_embedded#
Rob Lenting
14 maart 2010 om 14:26:09
Complot? Natuurlijk! Tegen Mongolië en om het roverspeloton de verkeerde kant op te sturen. Twee vliegen in een klap. Asashoryu is geen Japanner en jaagde de sumo-records wel erg veel schrik aan. Sumo is traditie, is verering tot in de haarvaten. Het bestuur zat in de maag met die lompe Mongool.

En dan op de achtergrond de 1000 rovers die met hun karren met aan weerszijde drie wielen door de Japanse bossen raasden. Brullend werden sporen in de modder getrokken, het regenwater liep langzaam terug het pad op terwijl de rovers verderop door de bocht stuiterden. In de rechterarm een lang zwaard, in de linker het leer om de briesende paarden te beteugelen. Het bloed van de onthoofde samoerai vormde fonteintjes op het ritme van hartslag.

Sumo is toneel, samoerai verleden tijd en de Japanse maffia wist zich geen raad. Daarom is Asashoryo geslachtofferd. De hoogste raad hoopt dat sumo van de roverskalender verdwijnt. De rust in de Japanse bossen terug zal keren.

Maar...

Toyohibiki brengt mij 20 punten. Toyohibiki is een kleine felle kikker. Hij bespringt zijn tegenstander en bijt hem in de keel. In januari werd hij al derde, toen nog minder ervaren. Toyohibiki plaveit de weg naar de glazen bol, dus ieder zal begrijpen: sumo for ever!
Ilja Flem
13 maart 2010 om 23:19:19
Op zaterdag 4 september wordt de winnaar gehuldigd op het grote Roversfeest in een hippe locatie in Rotterdam. Op kosten van Nidera, sans aucun doute sponsor van STROOM, drinken we met z’n allen saké, rosé en bier. Mede dankzij 15 overwinningen van Hakuho neem ik vol trots de glazen bol van een J.I.F.A. in ontvangst. Proost!!
Johan de Witte
11 maart 2010 om 21:17:59
Verwikkelingen rond Japanse saké en die gebroken neus is een verkrachting van de werkelijkheid. Zo'n worstelaar drinkt geen drup. Toen Ashashoryu niet met zijn vingers van geisha's af kon blijven, heeft de uitbater van de nachtclub hem voor een big uitgescholden. Volgens de foto was die opmerking juist. Afijn Ashashoryu haalde uit, weet ik toevallig en toen kwamen die vrijwillige interviews en krokodillentranen.

Echter informatie achter de rug van Lenting, leert dat deze soap in scene is gezet om Ashashoryu een poot dwars te zetten, de spot op kanslozen en daarbij de rovers op het verkeerde been.

Tip: Mijn favoriete worstelaar heeft borsten en als het niet in een knotje op zijn hoofd zit van dat mooie lange haar.
Verder geef ik mij natuurlijk niet bloot, is slecht voor de punten.

Robbie van den Bos
9 maart 2010 om 09:31:40
Ooit was ik koning van het plein, inmiddels wat kilotjes zwaarder en klaar voor de Dohyo in Japan. Jij, Jerommeke Kloet, ligt binnen een seconde op 1 knie, ik ken je zwakke plek.

De enige die ik vrees is Wim van der Male. Verderlicht die Wim, hij valt niet, hij zweeft.

Nu we toch sportief aan het doen zijn, van het Roversnest begrepen dat zondag 29 augustus de 4e edite van de Roverstriatlon is.

Een weekje later op zaterdag 4 september wordt de winnaar gehuldigd op het grote Roversfeest in die hippe locatie in Rotterdam.
Jeroen Kloet
8 maart 2010 om 18:44:53
Ik voel het in iedere vezel in mijn lijf :
Mijn favoriet gaat 't maken. Lang leve het sumo worstelen. Weet iemand toevallig of dit geweldig toernooi ook live te bewonderen valt ????
Niets smaakt immers zoeter dan je favoriet keer op keer te zien winnen !
Ik heb mijn sumo onderbroek in ieder geval al klaar gelegd om me eens goed in te leven in deze mooie vorm van sport. Daarnaast heb ik mijn dagelijks eetpatroon ook alvast aangepast en ga ik voor de volle 120 kilogram !!!
Wie doet er mee ? Jij misschien heer van den Bos ?