Sunnyhillboy met lipdikte verslagen: Hack in mineur

Sunnyhillboy met lipdikte verslagen: Hack in mineur
 

De Grand National 2012 zal de geschiedenis ingaan als de spannendste ooit. Neptune Collogne versloeg Sunnyhillboy met lipdikte. Winst en verlies liggen dicht bij elkaar. Dat weet rover Patrick Hack, onze voetbalrover 2011, sinds dit weekend ook maar al te goed

De Grand National 2012 zal de geschiedenis ingaan als de spannendste ooit. Neptune Collogne versloeg Sunnyhillboy met lipdikte. Winst en verlies liggen dicht bij elkaar. Terwijl Jorn van der Bie 20 punten veroverde zonder het zich direct te realiseren, viste rover Patrick Hack achter het net. En het werd nog pijnlijker. Eerst liep onze voetbalrover 2011 punten mis door de ongelofelijke inhaalrace van Neptune Collognes op de renbaan van Aintree, een dag later was de wind spelbreker op de Coolsingel. De Ethiopische atleet Adhane lag lange tijd op het schema van het wereldrecord maar verloor de laatste kilometers veel tijd. Hij passeerde de finishlijn uiteindelijk in 02:04:48, voor Hack 6 secondes te vroeg.

Pat, gaat het? “Tja, het ene jaar win je de triathlon, word je 15e in het algemeen klassement en word ik gehuldigd als voetbalrover. Het andere jaar sta je op de helft van het spel nog zonder punten. Ik heb me wel eens beter gevoeld”, laat hij lachend weten, “maar ik hou me vast aan wat Joop Zoetemelk altijd zei tijdens de Tour de France: Parijs is nog ver!”

Sunnyhillboy won niet de Grand National, maar een halve meter voor de finish lag hij nog voor. Geen slechte keuze. Puur geluk of kunde? “Nee, niks geluk”, reageert Patrick met vuur in zijn ogen, “ik heb de kanshebbers voor de Grand National heel nauwkeurig bestudeerd. Een oom van mij zit in de paardensport en hij tipte Sunnyhillboy. Dan met een lipdikte verliezen, dat is echt heel erg triest. Voor ik het wist stond ik bij de Gamma voor een stuk touw en paar stenen. Sta ik bij de kassa: ‘saldo te laag’. En toen dacht ik: iets wil mij kennelijk hier houden. Natuurlijk, morgen de marathon van Rotterdam! Dat gaat hem worden!” Maar de gifbeker was kennelijk nog niet leeg. “In de ochtend nog 3 uurtjes gefietst, kreeg twee lekke banden en plensbui over me heen, maar dat kon mij niet demotiveren. Er stond genoeg wind, dus ik wist dat die jongens in Rotterdam het wereldrecord niet gingen lopen. 2 uur 4 min en 37 sec, dat zou zomaar kunnen. Thuis gekomen direct de televisie aan gezet en dan zie je dat je weer geen punten hebt gehaald. 6 luttele seconden is de marathon te snel gelopen! Ongelofelijk”, roept Patrick. “Vanochtend de huisarts gesproken, maar hij heeft alleen 2e lijns psychologische hulp, ik ben duidelijk een gevalletje voor de 1e lijnen.”

Na een aantal successen vorig seizoen nu een minder weekend? “Ja, zo kun je het ook bekijken. Maar pas op, het is nog niet afgelopen. Ik ga vanaf nu mijn vrouw polsen, zij heeft meer geluk dan ik, ze is immers mij tegen het lijf gelopen.” En hoe zit het met de conditie voor de triatlon: “Ik heb vorige week de training opgepakt, dat komt goed. Ook al is het niet makkelijk te motiveren als je vorig jaar met zo veel overmacht hebt gewonnen. Ik zal er begin juli weer bij zijn en hoop op meer tegenstand.” Als voetbalrover ben je vorig jaar op kosten van de Glazen Bol naar de wedstrijd Ajax-Feyenoord geweest, hoe was dat? “Mooie ervaring, al noemde de coach van Ajax het de slechtste klassieker in jaren. Ga ik een keer kijken, is Feyenoord gewoon beter! Hoe kan dat nou? Als niet-voetbalkenner was de wedstrijd 70 minuten lang een matige vertoning, maar ik ben blij dat ik er bij mocht zijn. Heb er samen met mijn vrouw een heerlijk dagje Amsterdam van gemaakt.”

Gepubliceerd op 16/04/2012
Aangepast op 16/04/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Jeroen Kloet
18 april 2012 om 11:30:30
Patrick jongen. Ik dacht dat ik pech had in mijn leven maar na dit artikel gelezen te hebben weet ik wel beter. Mocht je behoefte hebben aan psychologische hulp dan kan ik wel iets voor je regelen denk ik. Ik hoor het wel.