Vader en zoon Boschker genieten

Vader en zoon Boschker genieten
 

Als voetbalrover 2010 heeft Bastiaan Boschker genoten van zijn prijs. Met paps zat hij op de tribune in dat prachtige stadion in Amsterdam tijdens de kolderieke Nederland-Hongarije (5-3). Lees verder voor zijn verslag…

Afgelopen zomer tijdens de wk-finale was het dubbel balen voor mij. Dat Nederland in de verlenging van Spanje verloor zal voor niemand een verrassing zijn. Niet iedereen zal meer weten dat die avond de glazen bol definitief uit mijn gezichtsveld verdween. Eeuwige roem en 1.000 euro lagen voor het oprapen als Spanje gewoon in reguliere speeltijd 1-0 had gewonnen. De teleurstelling was groot. Pas tijdens de prijsuitreiking tijdens het roversfeest begreep ik dat ik de gelukkige winnaar was van een geweldige “troostprijs”. Als voetbalrover twee kaartjes voor een voetbalwedstrijd naar keuze. De keuze viel op Nederland-Hongarije. Een mooi verjaardagscadeau voor mijn vader die twee dagen eerder jarig was geweest.

In de trein naar de Arena haalde mijn vader herinneringen op aan de laatste keer dat hij een interland had bezocht: Nederland – Uruguay tijdens de poulewedstrijden van de wk in Duitsland, 1974. Ik was net geboren en Nederland was op weg naar de eerste verloren wk-finale. Drie keer scheepsrecht ging afgelopen zomer helaas niet op. De vooruitzichten voor de wedstrijd waren niet goed. In Hongarije had NL paar dagen eerder met voetbal van Messiaans niveau Hongarije van de mat gespeeld. Onderschatting, de eeuwige vijand van onze nederlandse helden lag op de loer. De Hongaren zouden zich gaan ingraven. Het legioen verwachtte Hongaarse goulash en zou gaan morren als onze oranje leeuwen na een kwartier niet minimaal met 3-0 voorstonden.

Het was druk in de Arena. Stadion vol en we hadden een mooie plek vlak achter het doel. Oranjenacht in de Arena, Andre Hazes en Frans Bauer werden uit volle borst meegezongen. Voor de volksliederen kreeg de bekende broer (Gio van Bronckhorst) van onze roverwinnaar Ilja een mooi afscheid van de knvb. Zijn schitterende doelpunt tijdens de halve finale van uruguay werd herhaald en bleek een voorbode voor het spektakelstuk dat zou volgen. De eerste helft kabbelde nog rustig voort. Nederland scoorde vroeg en speelde paar tempo’s te laag. De Hongaren deden hun best, kwamen er nog regelmatig uit, maar misten kwaliteit. De tweede helft speelde nl naar ons toe en werd onverwacht een ware voetbalhappening. Een wisselend wedstrijdbeeld, 7 doelpunten maar liefst, waaronder enkele hele mooie en vader en zoon die samen genoten en een topavond hadden. Onbetaalbaar zoals ze in de reclame zeggen. Rovers bedankt!

Gepubliceerd op 08/04/2011
Aangepast op 08/04/2011
Auteur: Roversnest