Vlaanderen’s mooiste dit jaar zonder doping

Vlaanderen’s mooiste dit jaar zonder doping
 

De ronde van Vlaanderen staat ons te wachten en het wielrennen heeft bij de Glazen Bol een traditie van 20 punters. Vraag maar aan Aad van den Bos, Paul Steiger en Yuri Bouman.

Een groepje Geluksrovers is vorig jaar dat ze in Vlaanderen helemaal leip zijn van de Ronde van Vlaanderen. Als je ooit bij Vlaanderen’s mooiste bent geweest, is de leeuw van Vlaanderen zoveel imposanter dan onze eigen lullig leeuwtje met zijn suffe manen. Hier schuilt een identiteit achter waar ze op 30 april een puntje aan kunnen zuigen. Vorig jaar was het de Vlaming Boonen die in een imposante eindsprint twee Italianen van zich af wist te houden. Publiek werd gek en het straalden in de zon. Maar dit jaar wordt er gekoerst zonder doping. En krijg je hele andere taferelen. In Italie gaan de stoere helden huilen bij een beetje slecht weer en in België worden koersen met tientallen kilometers ingekort. Andere tijden. 20 punten voor het oprapen.

Gepubliceerd op 26/03/2013
Aangepast op 26/03/2013
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
1 april 2013 om 12:17:18
De beslissende indrukwekkende versnelling van Cancellara op de Patersberg. Hoe sterk moet je zijn als je Sagan zo opzichtig uit het wiel kunt rijden?

zie de beelden via onderstaande link:

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/31/cancellara-wint-opnieuw-de-ronde-van-vlaanderen/
Rob Lenting
1 april 2013 om 12:15:18
nrc.nl, 31 maart 16:30 uur

Fabian Cancellara heeft opnieuw de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Zwitser van Radioshack-Leopard demarreerde op de top van de Patersberg weg bij medevluchter Peter Sagan en reed de laatste kilometers solo.

De Ronde kreeg in de vroege uren een Nederlands tintje toen Jetse Bol en later ook Maarten Tjallingii in de aanval gingen. Uiteindelijk bleef een groepje van vijf man over, met Tjallingii erbij, lang vooruit. Pas zo’n veertig kilometer voor de streep, op de Oude Kwaremont, viel de kopgroep uiteen.

Een voor een werden de mannen opgeslokt door het peloton waar Cancellara een eerste forcing doorvoerde. De Zwitser, vooraf een van de favorieten, kreeg alleen de andere topfavoriet Peter Sagan met zich mee. Voor het tweetal reed Jürgen Roelandts nog in de rondte. Voor Cancellara is het na 2010 zijn tweede zege in Vlaanderens Mooiste.

Lang bleef Roelandst niet meer vooruit en op de Patersberg kraakte hij als eerste. Ook Sagan kon niet aanhaken toen Cancellara de turbo aanzette en de gekende tijdrijder liet geen steken meer vallen.

Slechts 12 rovers hadden de absolute topfavoriet ingevuld. Mario Mansveld, Tim van Dijk, Michel Schrijver en Robbie van den Bos deden goede zaken in de top 10.
Yuri Bouwman
29 maart 2013 om 13:08:45
ik ga voor de 20 pnt
Robbie van den Bos
28 maart 2013 om 21:55:20
Goed bezig Jaap! Wel voor 00.00 uur inzenden enne.... mocht je de geest krijgen, een foto van een paar Geluksrovers bij de Ronde, een ultrakort reisverslag of een sprekend youtubefilmpje gaan wij pluggen!
Jaap de Graaf
28 maart 2013 om 18:44:53
Zaterdag het parcours herkennen met Rein .... daarna het antwoord geven