Voetbal!

Voetbal!
 

Het voetbal begint weer. Beter, is al begonnen. Het afgelopen weekeinde waren de eerste pennenstreken op de Hollandse velden te zien en dit weekeinde wordt er voetbalgeschiedenis geschreven in Spanje en Engeland. Deadline vrijdag 17 augustus.

Het voetbal begint weer. Beter, is al begonnen. Het afgelopen weekeinde waren de eerste pennenstreken op de Hollandse velden te zien en dit weekeinde wordt er voetbal geschiedenis geschreven in Spanje en Engeland. Het Olympische vuur rookt nog na dus je gaat bijna met tegenzin naar het voetbal kijken dat in de weerspiegeling van the games een commercieel, conservatief en amateuristisch gedrocht is. Hoe zou het met Didier Drogba zijn? De Ivoriaan is tot leven gekomen in het blauw van Chelsea, zijn Franse jaren doen er niet toe. Net als Abramovitsj was hij geobsedeerd door de Champions League. In 2008 was hij er in Moskou zo dicht bij. Hij pakte nog rood in de verlenging maar desondanks lag de winst voor Chelsea tijdens de strafschoppen voor het oprapen. John Terry blijft een Engelsman. Van der Sar kon de held uithangen. Daarna in 2009 it’s a fucking disgrace na de uitschakeling in de halve finale door Barcelona. Onrecht in de ogen van Didier, ongekende onrecht. De hoop was opgegeven en in het afgelopen seizoen belande Drogba onder de nieuwe coach Andre Villas-Boas zelfs op de bank. Resultaten vielen tegen, muiterij onder de spelers en Didier stond op. Geen sterveling die er nog rekening mee hield maar het moest zo zijn in 2012. 1-0 thuis tegen Barcelona: Didier Drogba, 1-1 vlak voor tijd in Munchen: Didier Drogba, beslissende strafschop in Munchen: Didier Drogba. Held.

Maar nu? Hij zal wel ergens in China gaan spelen maar wat gaat er in hem om? Er zijn verschillende opties. Hij rijdt ’s nachts in zijn Porsche door Los Angeles. Een Franse dame met lang blond haar, enkele weken geleden ontmoet op een feest, zit naast hem in een crèmekleurige jurk met een open rug die net boven haar ronde billen het lichaam weer bedekt. De champagne geeft een lach om wat de nacht gaat brengen. . Of hij komt thuis in zijn villa in Knightbridge in Londen. Het huis is leeg. Het huis is koud. Het huis is stil. . Ik denk toch dat Drogba ergens op een wit strand ligt op een van de eilanden van de Seychellen. Hij heeft net gezwommen en het water vormt druppels op zijn afgetrainde lichaam. Naast hem ligt zijn vrouw te slapen in de schaduw van een palmboom. Verderop spelen zijn twee kinderen. Didier laat zijn hand rusten op de rug van zijn vrouw, sluit zijn ogen en doet zijn koptelefoontje in. . Deadline vrijdag 17 augustus. Wie worden er kampioen en laatste in Nederland, Engeland en Spanje?

Gepubliceerd op 15/08/2012
Aangepast op 15/08/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Bastiaan Boschker
16 september 2012 om 00:26:58
Alsjeblieft Ilja! 20 punten voor Luc Castaignos. Gaat spannende competitie worden voor je. Luc was ook mijn keuze. Maar ja, zoals vroeger met meerkeuzevragen tijdens een tentamen besloot ik op laatste moment te switchen en voor een verrassende keus te gaan. Die nieuwe Fin van heerenveen. Was geen slimme keuze.....succes!
Chris Piguillet
7 september 2012 om 11:50:42
Literatuur, prachtig!
Pieter Schaap
7 september 2012 om 05:04:47
Mooi stukkie!