Wind in de zeilen van Hobart naar Sydney

Wind in de zeilen van Hobart naar Sydney
 

Maandag gaan de 89 jachten van start, schepen van gemiddeld 12 meter lang, 12 bemanningsleden en onder leiding van een rijk schipper.

Maandag gaan de 89 jachten van start, schepen van gemiddeld 12 meter lang, 12 bemanningsleden en onder leiding van een rijk schipper. Rijk in ervaring en in dollars termen roepen als afdrijven, afhouden, afslechten, bakstagwind, baksen, dienstige wind, enfileren, geien, gijpen, halverwind, halzen, hoogte verliezen, in katzwijm, in top, kabellengte, kant stellen, killen, knopen, koplastig, labberkoelte, loef afwinnen, oploeven, oplopen, overstag gaan, overstuur halzen, bij-Petrus-aan-de-bak-zitten, praaien, ruimschoots, ruimte winnen, schiemannen, slaags vallen, stilwater, stuurlastig, tegenbrassen, torn, ui vangen en zeemijlen. Of de Kaairat, een meisje dat bij nacht en ontij langs schepen zwerft op zoek naar vertier, ook aan board komt, valt te bezien. Ze staat bij de zeeman in zeer laag aanzien, zeker bij de elite van de Hobart Yacht Race. 89 schepen, 89 kanshebbers? Op de officiƫle website is alle informatie over de deelnemende vloten te vinden, inclusief resultaten. Een kijkje levert wellicht de outsider op die voor 20 punten zorgt. Wel nodig of die dekselse Gjalt in te halen. Deadline Christmas Day!

Gepubliceerd op 24/12/2011
Aangepast op 24/12/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
1 januari 2012 om 03:17:16
Die malle Ilja en Bossie, ze proberen me in verlegenheid te brengen. Ooit lukte Ivan Lendl tijdens de finale op Roland Garros John McEnroe van zijn stuk te brengen. De Tsjech liep bij een achterstand van 2-0 (en 4-3 in de derde set) naar het net en roemde nederig zijn stijl, zijn winners en zijn complete oevre. John raakte geen bal meer en verloor 3 sets op een rij.

Gjalt is de absolute leider. 20 punten zullen nodig zijn de Fries nog te achterhalen. Nu zitten de Kraaij-brothers meer op koers en is het Lent in 262 vragen niet gelukt de maximale bonus op te eisen.

Maar het illustere duo Flem/Bos heeft natuurljik wel geljik. Het wordt mijn jaar. Naast het winnen van de Bol en de Hoed staat er nog veel meer moois te wachten.

In Tokyo is het nieuwe jaar al ruim 11 uur aan de gang en ik voel het in alle windrichtingen. Afgelopen nacht de jaarwisseling gevierd in een grote tempel hier om de hoek van het hotel. Duizenden brave Japanners wierpen Buddha muntjes toe en hoopten op voorspoed. Heel bijzonder: geen vuurpijl gezien of rotjeknal gehoord.

Wat nu als de Bol echt wordt gewonnen? Dan heeft Lent een probleem: Tokyo is ver vliegen.
Robbie van den Bos
30 december 2011 om 15:33:04
Yep, Wild Oats had protest aangetekend, wat een slechte verliezer zeg, maar Investec Loyal is gewoon de terechte nummer 1. Waardoor Robbie Lenting met de 2,5 puntjes de top 10 binnensluipt.

Ik heb het gevoel ook. Het wordt zijn jaar. Ik denk dat ik namens alle Rovers spreek als ik zeg dat ik het hem zo ontzettend gun. Het zou een eer voor mij zijn om de bol op zondag 8 juli in het Zalmhuis (jaja, datum en locatie staan vast) aan de Rover der Rovers te overhandigen.

Uit blijdschap zal zijn lach een pas de deux maken met de maas. Als glinsterende Roverssterren op een heldere zomeravond zullen wij hem omringen. Maar dan, als het stil wordt in La Grande Salle en De Lent het woord krijgt, wat gaat hij doen? Mick gelijk bedanken? Een ereronde lopen? Verzachtende woorden spreken voor de verliezers? Aankondigen dat dit pas de eerste is? of stilte en een traan?

Het wordt een mooie avond.
Ilja Flem
29 december 2011 om 23:25:54
Sjongejonge ... terwijl ik nog steeds mijn drie kerstmaaltijden aan het verteren ben zie ik dat ik een roversvraag heb gemist. Ligt mijn slappe inzending "The Power" uit het toernooi en ben ik de verjaardag van mijn vriend Wim vergeten (Sorry Wim, hierbij alsnog mijn hieperdepiep voor jou ... nog 364 dagen en dan hoor je ook bij de club).

Wel leuk dat opperrover Rob de top tien is binnengeslopen. Ik heb het gevoel dat 2012 zijn jaar wordt!