Wordt Marleen Veldhuis koningin van Rome?

Wordt Marleen Veldhuis koningin van Rome?
 

Wordt Marleen Veldhuis de koningin van Rome? De internationaal topzwemster uit Borne komt waarschijnlijk uit op 6 disciplines en zwom dit jaar al twee wereldrecords. Of stunten de waterpolodames nog een keer? Wie pakt als eerste goud, dat is de vraag…

Aanstaande vrijdag is de tweede deadline van het vierde roversseizoen. Terwijl de wielrenners de pyreneeen achter zich laten en over twee weken op de flanken van de Mont Ventoux de derde roversvraag beslechten, wordt er deze week aandacht gevraagd voor het WK Zwemmen in Rome. In de Italiaanse hoofdstad komen de snelste mensen van het water bij elkaar met als inzet de wereldtitel. Niet alleen de mondiale hoofdprijs op diverse zwemdisciplines zijn te verdelen, ook de waterpolosters, schoonspringers, synchroomzwemmers en zwemmers in open water komen in actie. Welke Nederlandse atleet verovert als eerste een gouden medaille? Of zal het geen enkele landgenoot lukken de beste van de wereld te worden?

Het programma is voor deze vraag uiteraard belangrijk. Wie komt als eerste in actie en wie maakt het meeste kans? Elders op onze web-site, onder de ‘actuele links’ of onder het kopje ‘WK Zwemmen’ in de rechterkolom, staan de data van de finales waar Nederlanders aan meedoen in chronologische op een rij. Verderop op dezelfde pagina is het wereldrecord per discipline en zijn de persoonlijke records van de Nederlanders te vinden. Marleen Veldhuis start waarschijnlijk op 6 disciplines: de 50 meter vlinder en vrije slag, de 100 meter vlinder en vrije slag en de 4×100 en 4×200 meter estafette. Ze wil de koningin van Rome worden. Op het WK korte baan vorig jaar in Manchester veroverde Marleentje vier gouden medailles, maar op de Olympische Spelen stelde ze met 1x brons juist weer teleur. Zal ze de druk aankunnen? In Peking deden de waterpolosters het juist weer bovenverwachting goed. Zal het Nederlands team weer kunnen stunten? En hoeveel punten levert goud van Veldhuis op? Het roverspeloton staat wederom voor een lastige keuze. Inzenden voor vrijdagavond 23:59 uur…

Gepubliceerd op 13/07/2009
Aangepast op 13/07/2009
Auteur: Roversnest
 
 
Sander Tetteroo
22 juli 2009 om 16:40:23
Inzenden Tour de France... Ik krijg nog een herinnerings-sms, waarvoor dank, maar geen computer te bekennen op het droge dorre gras van Werchter.. Zwemmen, een herinnerings-mail.. Die ga ik insturen.. 2 dagen later een 'oh ja'.

Ik heb de kampioenen alvast voorspeld voor het voetbal, deze slag kan ik niet meer missen.. Hertha BSC wordt kampioen!!
Gjalt Gaastra
21 juli 2009 om 20:59:25
een Groene vis met rode bolletjes.....
Robbie van den Bos
21 juli 2009 om 13:24:43
Zomer op de Blaak. De airco zoemt zachtjes. Heel en af toe ergens in de verte hoor ik vage stemmen. De Laurenkerk staat in de steigers en het Binnenrotteplein heeft vandaag een wit lapjesdeken.

Een baanrenner die in bejing nog goud heeft gehaald staat 3e en een veteraan die jaren niet heeft gefietst staat 2e.

Welke visfilet combineert goed met ananas?
Robbie van den Bos
18 juli 2009 om 10:56:41
Wat een ongelofelijke slaapverwekkende suffe saaie Ronde van Frankrijk. Zelfs Mart Smeets kan hier geen spanning in praten. Drie weken wachten op 1 etappe naar de Mont Ventoux. De Glazen Bol onwaardig.

Vergeet Paris, op naar Rome!
Rob Lenting
17 juli 2009 om 15:46:44
De water lacht me vriendelijk toe, de Zevenhuizer Plassen liggen er vredig bij. Het is een zonnige morgen in september. Het zand komt tussen mijn tenen omhoog, een bibber komt vanuit mijn onderrug naar boven. Een beetje nerveus ben ik wel. Michiel maakt grappen, maar staat ook dit jaar niet in een zwembroek naast mij. Hij springt vol energie op en neer, makkelijk als je zelf niet meedoet.

Sjakie maakt een onzekere indruk, Wim doet dat nooit. Hij warmt zijn elastieke benen op. Even verderop staat Paulus, hij is stiller dan normaal. Naast hem Rombout, tikkie ongeduldig, hij wil het water in. En onze rode lantaarn Ilja is er gelukkig ook. De onbekende in gebloemde zwembroek is Patrick Hack. Echte wielrenbenen, slechts voor de helft zongebruind. Broerlief Jeroentje heeft een kater.

Het water is kouder dan gedacht, toch kan ik mijn borstcrawlslagen. Het gaat goed, mijn longen kietelen, mijn voorsprong is groot. Glimlachend spring ik op de fiets. Mijn vader staat trots gewapend met fotocamera aan de finishlijn. Goh, wat ga ik hard en mooier nog, ik word niet moe. Snel mijn sloffen aan, ja wandelen kan ik, zo groot is de voorsprong. Door het dolle ga ik door de finish. Mick glimt.

Dromen is mooi, Ilja, meer ook niet...
Ilja Flem
17 juli 2009 om 15:24:22
Marleen ziet er op de foto in het water schattig uit met die blauwe ogen. Ze is heel lief heb ik vernomen...heel lief, maar daarmee wordt ze geen koningin van Rome. Met Leipheimer heb ik misgegokt, maar met mijn inzending van het WK zwemmen en de verrassende overwinning van Hummel op de Champs-Elysee zal ik over enkele dagen de vierde editie van de glazen bol leiden met 34 punten, gevolgd door onze opperrover Michiel op respectabele afstand.