Zet je helm op en spring!

Zet je helm op en spring!
 

De Glazen Bol ontwaakt uit haar herfstslaapje. Zet je helm op en spring. Want we moeten op jacht naar 20 punten, op jacht naar Michiel Oosterhoff. Welke schansspringer wint Garmisch-Partenkirchen?

‘Hier moet het toch geweest zijn’, onze rover zoekt naar herkenning op de winderige kade aan de Maas. Het water deint rustig van stuurboord naar bakboord en weer terug, de Red Apple kietelt de van kleur verschoten avondlucht. Het is bijna 3 maanden geleden, 82 dagen om precies te zijn, dat je voor de laatste keer naar de 1000 rovers website surfte. Haast vergeten hoe fantastisch de virtuele wereld van de Glazen Bol ook weer was. Het voelt als een verloren zoen op de hoek van de stoep onder het licht van de straatlantaarn. Een blik in haar waterige ogen bracht je toen in katzwijm. ‘Goh, wat ben je mooi!’ had je nog gefluisterd. ‘Zullen we springen?’ had zij gevraagd. Je twijfelde, je durfde niet. Durfde niet de diepte in. Weg is ze, weg zijn de 20 punten.

Maar het meisje is niet verdwenen, je maakt nog kans. De Glazen Bol en de 1000 rovers is ontwaakt. Dus zet je helm op, spring en vlieg! En wel de diepte in. Glijden van de schans in Garmisch-Partenkirchen om precies te zijn. We kunnen op zoek naar 20 punten, met allen serieus op zoek naar opperrover Michiel Oosterhoff. De eerste vraag van 2013 is inmiddels voor de meeste rovers bekend terrein. Wie wint Garmisch-Partenkirchen 2013? De kleine mannetjes met grote helmen die op nieuwjaarsdag kunnen vliegen zijn niet van de roverskalender af te slaan. Natuurlijk is de verleiding groot om op Gregor Schlierenzauer of Andreas Kofler te gokken, zij zijn favoriet, maar doe dat niet! Denk aan de zoen, denk aan haar blik onder het knipperend licht van de straatlantaren. Er zijn genoeg waaghalzen die hopen op een superdag en ver kunnen springen. Bekijk de erelijst maar. Het spel is in ieder geval weer op de wagen. En dat is gelukkig maar, want je hebt het gemist, toch?

Gepubliceerd op 18/12/2012
Aangepast op 18/12/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
7 januari 2013 om 23:24:15
Pieter Schaap
3 januari 2013 om 04:42:56
Ongelooflijk dat de laatste jaren geen outsider weet te winnen! Lastig om hier 20 punten te pakken...