Zijn we nu allemaal voor Bayern München dan?

Zijn we nu allemaal voor Bayern München dan?
 

FC Barcelona speelt zaterdag geen CL-finale. Voetbal, het doet iets met mannen. De zin om te brullen, te juichen of zonder schaamte emoties te volgen. De buitenspelval onderscheidt mannen van vrouwen. Toch?

FC Barcelona zal zaterdag niet in de CL-finale schitteren. De club uit de Baskische hoofdstad, er wordt al jaren het mooiste en beste voetbal ter wereld gespeeld, is geklopt. De statistieken zijn dikwijls ongeloofwaardig: 82% balbezit, 538 passes gegeven, 92% van deze passes kwamen in de bedoelde voeten, maar doelpunten maken gaat steeds moeilijker. Voetbalkenners Youri Mulder of Ronald Koeman, Aad van den Bos en zelfs Hugo Borst likkebaarden nog steeds van iedere voetbeweging die Lionel Messi maakt, maar is de realiteit zo zoetjes aan niet uit het oog verloren? De houdbaarheidsdatum verlopen? Komt aan het goede niet een einde? Coach Josep Guardiola weet het en zocht een nieuwe uitdaging. De kapitein heeft het zinkende schip verlaten. Messi staat nog op het voordek en wil het niet geloven. Hij is in tranen.

Voetbal, het doet iets met mannen. Het geeft zin om te brullen, te juichen of zonder schaamte emoties te volgen. De buitenspelval onderscheidt mannen van vrouwen, toch? Barcelona staat komend weekend buitenspel en dat vinden de meeste mannen vreselijk. “Mis ik iets? Is het zo bijzonder?” vroeg een vrouw een maand geleden vanachter haar iPad op de bank, “het zijn allemaal kleine mannetjes en ze spelen de bal steeds naar elkaar. Zo moeilijk is dat toch niet? Ik hou van grote stoere mannen. En als ze maar even geschopt worden, liggen ze huilend op de grond. Ik snap de ophef niet zo, mietjes zijn het!” Haar naam is bij de redactie bekend. Het was tijdens de kwartfinale in Milaan. Ze was in ieder geval de kenners voor, de ondergang van Barcelona werd toen ingezet.

Aanstaande zaterdag dus geen droomfinale FC Barcelona vs Real Madrid. Het was mooi geweest, de ware clash. Niet het goede tegen het kwaad, niet de artiesten tegen de hakkers, niet de helden tegen de schurken. Geen ongelijke strijd in bar of café: de tegendraadse rovers voor Madrid (of tegen Barcelona), ver in de minderheid ook al nam het aantal evenwijdig aan toenemende arrogantie in Barcelona toe, tegenover de voetballiefhebbers die het hart hebben verloren aan Messi. Nee, geen Spaanse ploegen in de Allianz Arena.

In de halve finale van het miljoenen-bal versloeg Chelsea de kampioenen uit Barcelona. Tot de tanden toe bewapend, met 10 man achter de bal en met een ultra-defensieve speelstijl, maakten the blues in Barcelona het zo belangrijke uit-doelpunt. De voetbalwereld was verbijsterd. Hoe was het mogelijk? Gelukkig won Bayern München in de andere halve finale van het kwaad uit Madrid. De CL-finale is dus totaal anders dan verwacht: Bayern München – Chelsea FC. Is iedereen nu voor de club uit Zuid-Duitsland? Het schept verbazing, maar gaat iedereen juichen als de Duitsers de absolute hoofdprijs van het clubvoetbal veroveren? Het heeft er alle schijn van. Voetbal, het blijft vreemde emoties aanwakkeren. Mooie emoties. De Glazen Bol vraagt om 3 voorspellingen. Drie kansen op punten, drie prachtige vragen ook om live te volgen. Vooral de vraag ‘wie pakt de eerste gele kaart’ leidde in het verleden al vaker enige hilariteit in. Voorstellen om met rovers samen te kijken worden alleen daarom al op prijs gesteld. Tot zaterdag!

Het onvoorstelbare gebeurde: Chelsea schakelde Barcelona uit in Camp Nou (24 april 2012).

Gepubliceerd op 13/05/2012
Aangepast op 13/05/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
23 mei 2012 om 08:42:09
De Ierse Pub op het Roodezand was vol. Drie kwartier voor aanvang, we mochten er niet meer in. Sorry voor de rovers die wellicht later aanklopten om de CL-finale live te bekijken, we moesten verder.

Stadhuisplein dan maar? In de tenten Coconut en verder, waar het laat in de avond alles behalve gezellig is, stonden televisies te flikkeren, maar het trok niet.

Er was gelukkig in de Ierse Pub even verderop op de Lijnbaan wel plek. Tweede minuut op het middenveld ging Bastiaan in de fout. Ik zag niet eens wat hij nu had uitgevreten, maar de gele kaart voor Schweinsteiger leidde een geweldige avond in.

Kraaij en Michilius stonden even verderop te walgen van mijn vreugde, dat deden de punten nog lekkerder smaken. Maar het was nog maar een start.

Chelsea is niet het meest gevierde gezelschap, ook niet onder de rovers. Bayern maakte vlak voor tijd de verdiende 1-0, mijn droom op een keer meer dan anderhalve punt spatte uiteen.

Totdat Didier Drogba opstond. Wat een voetballer, wat een atleet. En een goed mens. Wisten jullie dat hij kinderziekenhuizen heeft laten bouwen in Ivoorkust?
Karsten van der Kraaij
23 mei 2012 om 00:47:06
In een amper gevulde Alianz-Arena werd Robben vanavond uitgefloten. Het missen van een penalty brengt dat waarschijnlijk met zich mee. Opportunisme ten top. Van Basten kreeg zo indertijd op het EK in 1992 ook de hoon van de natie over zich heen. Bayern verliest na strafschoppen en het is de schuld van Robben. Opperrover Lenting spinde er echter wel garen bij. Hij kon net als Ruud van Egmond 10 punten bijschrijven aan zijn totaal.

Voor Rob waren dit niet de enige punten van de avond. Ook de overdreven gele kaart voor Schweini leverde hem punten op: 2,5. In de top betekende dit ook punten voor Martin Munter. Hij klom naar de vijfde plek, terwijl ook Rob Lenting zich na deze gelukkige avond in de top 10 heeft genesteld.

Als eerste doelpuntenmaker staat Thomas Muller genoteerd. Hij bezorgde Alexander van Verseveld, Ivo Kloet, Mario Mansveld en Maurice Revenberg alle vijf punten. Dat Robben die pingel miste zal deze Rovers een worst wezen.
Jeroen Kloet
20 mei 2012 om 13:30:39
Gefeliciteerd Lent. Wat score, 12 en een halve punt uit de finale champions league slepen. Indrukwekkend. Ik gun u de punten van harte.
Nu moet je het afmaken ook. Dat waren de woorden van Mourinho gericht aan Robben nadat Bayern Real Madrid eruit had geknikkerd. Robben kon de druk helaas niet aan. Hoe zit dat bij de Lent ?
Jeroen Kloet
18 mei 2012 om 11:09:58
Daarnaast wil ik overigens de auteur van dit artikel nog even teruggeven dat hij het sublieme elftal van Barcelona veeeeeeeel te vroeg afschrijft. Niks zinkend schip, niks einde van een tijdperk. Hoe graag dhr Lenting misschien ook wil zien dat afbraakvoetbal loont. Kwaliteit zal uiteindelijk altijd de doorslag blijven geven. Daar verandert een tijdelijke dip helemaal niets aan.
Ugh, ik heb gesproken.
Jeroen Kloet
18 mei 2012 om 10:19:49
ik kom ook met mijn lieftallige vrouw die gek is op voetbalbenen en keiharde slidings.
Karsten van der Kraaij
18 mei 2012 om 09:50:07
ikke ikke
Michiel Oosterhoff
17 mei 2012 om 22:44:48
Bij gebrek aan Duitse en Engelse pubs: Ierse Pub op het Rodezand (Bij st. Beurs). Wie komt?
Karsten van der Kraaij
14 mei 2012 om 19:15:30
Heb je ook zoiets als een Duitse pub? Ben dan zeker van de partij (anders ook)
Gjalt Gaastra
14 mei 2012 om 16:36:19
Had graag met de kenners de finale bekeken, maar moet helaas werken!