Martin Delsman of Koen Scheurwater?

Martin Delsman of Koen Scheurwater?
 

Twee rovers worden door het lot aan elkaar gekoppeld. 1 vraag, 2 antwoorden. De rover die het goed heeft wint en gaat door, de verliezer is uitgeschakeld. We zijn toe aan de finale: wie wordt KO-rover 2019? Martin Delsman of Koen Scheurwater?

En maar wachten. En maar wachten. Wij wisten het ook niet. Wimbledon mixed dubble finale misschien? Anders het duel Verstappen/Leclerc op de Hockenheimring te Baden-Württemberg onder een vergrootglas? Of het EK rolstoelrugby als eindstation van een jaartje winnaar-door-verliezer-naar-huis? Niet makkelijk.
Terwijl Helmer Molenaar al een plekje in de huiskamer heeft ingericht voor de Glazen Bol staat er nog 1 prijs 2018/2019 open. Martin Delsman en Koen Scheurwater gaan strijden om de eer. Wie wordt KO-rover 2019? Wordt er bij Verstegen Kruiden Rotterdam binnenkort op gebak getrakteerd of schrijft de lokale media van Waalwijk vol lof over een van haar inwoners?
De vraag gaat over het WK korfbal dat vandaag van start in gegaan in Durban Zuid-Afrika. 20 landen strijden om de 11de mondiale titel als het gaat om zesjes draaien, manden raken en wel of niet gemengd douchen. Taiwan, Macau, Suriname en de Dominicaanse Republiek doen ook mee. Je kunt er niets van zeggen, mondiaal is het zeker.
De eerste uitslagen zijn inmiddels ook al bekend. Zet je schrap: België-Slowakije 34-12, China-Macau 42-8, Tsjechië-Catalonië 17-14 en Polen-Australië 21-9. Nederland speelt later vandaag nog tegen Nieuw-Zeeland en zal verder in de groep moeten afrekenen de Catalanen en de Tsjechen.
In 1978 werd het eerste wereldkampioenschap korfbal gespeeld, sinds 1999 wordt het evenement om de 4 jaar gehouden. Oranje veroverde 9 wereldtitels, alleen in 1991 ging de finale tegen de Belgen verloren. De vraag is deze keer echt voor de snelste rover: wordt Nederland wel of geen wereldkampioen. Juich ook weer niet te vroeg: wie had gedacht dat Joshua zijn wereldtitel zwaargewicht zou kwijtspelen? De finale staat op 10 augustus gepland.

Halve finale: welk land wint de Nations League?

Inmiddels is het roverspeloton aangeland in de halve finale van de Knock-Out. Decor voor de loting was huize Den Hartogh. De vraag voor een finaleplek: de winnaar van de Nations League. De laatste deelnemers: Bart Dorresteijn, Koen Scheurwater, Leon Weltings en RKC-supporter Martin Delsman. Met dank aan de VAR die onze vraag, tot afgrijzen van Rob Lenting, heeft gered. Bijna was het Engeland dat voor het eerst sinds 1966 weer eens haar opwachting kon maken in de finale van een landentoernooi. Het scheelde een halve teen.

 

Nu treft het thuisland Portugal ons Oranje. Een wedstrijd die vooraf het nodige vuurwerk lijkt te beloven en een bijna zekere Zuid-Europese winnaar zal kennen. Met verlies in de halve finale op het EK in 2004, de 20 gele kaarten op het WK 2006 en de nederlaag op het laatste EK waar Oranje actief was, nog vers in het geheugen, kunnen we best stellen dat wij Hollanders het niet zo op wedstrijden tegen Portugal hebben.

 

Welke rovers dringen door naar onze eigen finale?

Kwartfinale: Joshua vs Ruiz

Anthony Oluwafumi Olaseni Jushua is een beest met Brits accent. Een echte gentlemen, maar als hij de ring in stapt een gecontroleerde vechtmachine. Geboren in Watford, bijna 2 meter hoog, handen als kolenschoppen  en een reikwijdte van een volwassen Albatros. De bijna 30 jarige Engelsman heeft 22 partijen gebokst en ook 22 keer gewonnen, waarvan 21 keer na een knock-out van zijn tegenstander.

 

Joshua maakte vooral indruk in zijn wereldtitelgevecht tegen Vladimer Klytsjko. Voor het eerst een gevecht in een volgepakt voetbalstadion. Ruim 70.000 toeschouwers  zagen publiekslieveling 2x neergaan, wankelen en naar adem happen, maar als in een boksfilm met ongeloofwaardige verhaallijn kwam Joshua ijzersterk terug. In ronde 11 was 1 rake hoek voldoende om Klytsjko definitief op het canvas te laten landen. De Oekrainer krabbelde nog wel overeind, maar dat was meer op karakter dan in wijsheid.

 

Aanstaande zaterdag wacht Joshua een nieuw wereldtitelgevecht. De Amerikaan Andy Ruiz is zijn tegenstander. Ook al heeft de gifkikker met Mexicaans bloed ook een indrukwekkend palmares (30 overwinningen op 32 partijen, 21x KO), bijna niemand houdt rekening met een nederlaag voor Joshua.

 

Maar we moeten oppassen. Joshua lijkt meer bezig met zijn rivalen zwaargewicht van rivaliserende boksbonden, Tyson Fury en Deontay Wilder. Door langslepende onderhandelingen over plaats en prijzengeld stappen de 2 nog niet in de ring om het tegen Joshua op te nemen.

 

“Hoe langer ze wachten, hoe zwaarder het voor hen zal worden”, waarschuwt Joshua, “ik ben niet meer de bokser van 2 jaar geleden. Ik ben nog veel sterker geworden en word alleen maar beter.” Eerst Ruiz. Zaterdag 1 juni, New York. Voor de RoversKnockOut de horde naar de halve finales.

 

KO-ronde 3: The Boat Race

Komende zondag wordt in Londen de traditionele Boat Race weer geroeid. De wedstrijd tussen de universiteitsteams van Cambridge en Oxford werd voor het eerst gehouden in 1829. Twee studerende vrienden, Charles Merivale in Cambridge en Charles Wordsworth in Oxford spraken de eerste wedstrijd met elkaar af. Vanaf dat moment werd The Boat Race af en toe georganiseerd, maar sinds 1856 wordt er jaarlijks geroeid (met uitzondering van de oorlogsjaren). Traditie wil dat de verliezer een jaar later de winnaar uitdaagt.

 

Cambridge heeft 83 keer gewonnen en Oxford 80 keer.

 

Eén keer, in 1877, bleef de wedstrijd onbeslist, volgens Oxford omdat de scheidsrechter tijdens de finish onder een struik lag te slapen.

Welke acht winnen in 2019? De donkerblauwen van Oxford of de lichtblauwen van Cambridge? De snelste rovers mogen kiezen, maar of dat een voordeel is. Hoe dan ook: na het weekend zijn er nog 8 rovertjes in de race. Succes!

 

KO-ronde 2: Davis Cup finale!

Na de redelijk makkelijke overwinning van de Nederlandse dames op Zwitserland was de plaatsing voor het WK in Frankrijk een feit. Gelukkig maar, want in de kalender van dit roversjaar hadden we vast een roversvraag geheel in het teken gesteld van onze Oranje-dames. W kunnen verklappen dat er een kleine zucht van verlichting door het nest ging.

 

Ook 32 rovers hebben zich hiermee geplaatst voor de tweede KO-ronde van de Glazen Bol. De vraag: welk land wint dit jaar de Davis Cup? Net als tijdens het WK Voetbal staan opnieuw de Fransen tegen de Kroaten in het veld, of eigenlijk op de baan. De finale wordt gespeeld van 23 tot en met 25 november. De deadline om in te zenden is 22 november en wederom is het “wie het eerst komt…” Succes!!

 

KO-ronde 1: Nederland of Zwitserland naar WK damesvoetbal?

Na het teleurstellende verlies in Noorwegen en de veroordeling tot de play-offs hebben de beste elf dames die voetballend Oranje rijk heeft zich inmiddels ontdaan van Denemarken. In een laatste krachtmeting met Zwitserland moet kwalificatie voor het wereldkampioenschap alsnog worden afgedwongen.

 

De vraag van de eerste KO-ronde: welk land plaatst zich alsnog voor het WK damesvoetbal in Frankrijk? Wordt het Nederland of toch Zwitserland dat kan strijden voor de hoogste voetbaleer? Alle 64 geplaatste rovers hebben inmiddels een mail gekregen met een mogelijkheid om een keuze aan te geven.

 

Wie als eerste inzendt, heeft de eerste keuze. Snelheid is dus geboden… Succes!

De Voorronde: kwalificatietijd Max Verstappen

Voor de benaderingsvraag verhuist ons decor naar de Verenigde Staten waar het Formule 1-circus aankomend weekend zal neerstrijken voor het Circuit of the Americas. Onze Max zal daar verwoede pogingen doen om opnieuw op het podium te geraken.

 

Onze benaderingsvraag gaat echter niet over zijn klassering, dit keer is alleen de kwalificatie van belang. Met welke tijd kwalificeert Verstappen zich voor de race? Het antwoord moet geformuleerd worden tot op duizendsten van seconden, dus bijvoorbeeld: 1:36,334. Mocht Max Verstappen geen kwalificatietijd neerzetten, geldt 0:00,000 als juist antwoord.

 

De 64 snelste tijden zullen dan de deur naar de eerste ronde openen. Door het vroege uitvallen van Max Verstappen heeft hij een tegenvallende kwalificatietijd neergezet: 1:34,766.

 

 

Knock-out 2.0

 

Op een verloren zomerse namiddag ergens in het verre Brabant op een willekeurige green stonden twee Rovers verdrietig hun handicap te bestuderen. De derde Rover, Rein van Leeuwen, ondervond weinig weerstand van zijn tegenspelers en ging mijmeren over vergane glorietijden uit de roversgeschiedenis. “Ik mis de Knock-Out!” concludeerde de titelhouder van het Roversgolf.

 

Ook Bart, nog geen rijzende ster aan het golffirmament, voelde het gemis van niet alleen een volgende hole, maar ook van die extra roverscompetitie. De Lent, onze derde golfer, ging met deze woorden aan de slag. Hij vroeg onze webmaster even voorzichtig als hoopvol of hij nog een gaatje in zijn overvolle agenda had om onze KO, altijd goed voor leuke lotingen met mooie filmpjes, een nieuw en geautomatiseerd leven in te blazen. Toch ook leuk voor onze nieuwe site. De KO 2.0 was geboren.

Nog niet eerder met de KO van doen gehad? Het principe is simpel. De competitie start, en dat is nu, met een benaderingsvraag. De 64 rovers die het juiste antwoord het dichtst benaderen, gaan door naar de eerste ronde en worden door loting in duo’s aan elkaar gekoppeld.

 

Vanaf deze eerste ronde zijn steeds twee mogelijke antwoorden op een vraag te geven. Degene die als eerste reageert, heeft eerste keus. De ander kiest automatisch het overgebleven antwoord. De rover met het juiste antwoord gaat door naar ronde 2 etc etc. Weet geen van beiden tijdig een keuze in te zenden, bepaalt het lot de winnaar.

 

 
 

De Vragen

Voorrondes
1.
Kwalificatietijd Verstappen USA
1:34,766
Uitgeschakelde Rovers  (59)
Alex Kroon
Alex Koelhof 1.42,531
Badr Nouhaili 1.48,327
Bart Govers 1,40
Dennis Saaltink 1:41:950
Edward den Otter 1:38:000
Eric Visser
Eric Schunselaar
Erik Pijl 1:30,392
Fatih Kahyaoglu
Gommert Leune 1:48,337
Henk de Graaf 1:37,998
Henry Blijleven 1:42:109
Herman Slootweg 1:38.735
Hugo Brants 1:31,757
Ilja Flem 1.47,888
Ivo Kloet 1:48,007
Jan Brehm 2
Jan-Willem Baas
Jeroen Kloet
Jeroen Lenting
Joost van Eijk
Karsten van der Kraaij 1:31.658
Leen Veldhuijzen van Zanten 1:48,199
Leon Holslag
Luc van der Wal
Maarten Pauw 1:47,041
Marc Hoogstrate 1.29.850
Marc den Hoed
Marco Sodderland 1:43,621
Marco Willemsen
Marijn Nijssen
Martijn Bruggeling 1:31,100
Martin Voorwinde 1:37,785
Martin Monster 1:52,532
Michiel Oosterhoff 1.30,666
Nico de Groot 1.47:507
Onno Koper
Patrick Hack
Paul Sondermeijer 1:30,178
Randy van den Broek 1:39.995
Rein van Leeuwen 1:31,850
Reinier van der Steege 1;32,062
Robert Slippens
Robin Vissers
Rombout Wesseling
Ruben Schoon
Ruud Parent
Sander Kavelaar 1.32.095
Sebastiaan Harmsen 1:30,577
Sjaak van der Linde 1.38.12\'
Stef van Vliet
Stephan Schilder 1:46:60
Ton Cabaret 1.44,888
Ton Zandbergen
Wim van der Male 1:40:500
Woody van der Heijden
Wouter van Dam 1:44:165
Yuri Bouwman 1:30,323
Finales
1.
Damesteam naar het WK
Nederland
Uitgeschakelde Rovers in deze 1/32-finales
Angelo Vedder Zwitserland
Antoine Schoutens Zwitserland
Bart Denissen Zwitserland
Christian Ecker Zwitserland
Danny de Wit Zwitserland
Eddy Appeldoorn Zwitserland
Gerard van den Baard Zwitserland
Gino d' Onorio Zwitserland
Henk de Groot Zwitserland
Jeffry Stoutjesdijk Zwitserland
Jelle Imbos Zwitserland
Jorn van der Bie Zwitserland
Juroen Koene Zwitserland
Kee-Seng Tan Zwitserland
Kees Boshuijer Zwitserland
Mario Mansveld Zwitserland
Martin Klijn Zwitserland
Mike Grosjean Zwitserland
Olaf van der Kraaij Zwitserland
Pascal Walgien Zwitserland
Paul Steijger Zwitserland
René van der Voordt Zwitserland
Robbert van de Griendt Zwitserland
Robbie van den Bos Zwitserland
Robert Treur Zwitserland
Ron Buijs Zwitserland
Ronald Laureijsen Zwitserland
Ruud Schot Zwitserland
Sinclair Bischop Zwitserland
Stephan Blonk Zwitserland
Sven Meijerink Zwitserland
Wilko Smit Zwitserland
2.
Winnaar Davis Cup 2018
Kroatie
Uitgeschakelde Rovers in deze zestiende finales
Antony Groen Frankrijk
Bart Kraaijeveld Frankrijk
Cahit In Frankrijk
Gert-Jan Fernhout Frankrijk
Helmer Molenaar Frankrijk
Jan Wegman Frankrijk
Jochem van Dijke Frankrijk
Joey Niemantsverdriet Frankrijk
Kee-Hoei Tan Frankrijk
Leon Lindenhoff Frankrijk
Mark Bruijnen Frankrijk
Pieter den Hartogh Frankrijk
Rob Lenting Frankrijk
Robin Vollebregt Frankrijk
Theo Jelijt Frankrijk
Toby Hobbelman Frankrijk
3.
Winnaar Boat Race 2019
Cambridge
Uitgeschakelde Rovers in deze achtste finales
Bart van Pruissen Oxford
Bas Vroegop Oxford
Bastiaan Boschker Oxford
Hans van der Heijden Oxford
Jan Kueter Oxford
Jelle Meens Oxford
Marnix Overzier Oxford
René Kool Oxford
4.
Titelstrijd Joshua vs Ruiz
Ruiz
Uitgeschakelde Rovers in deze kwartfinales
Evert-Jan Verschuren Joshua
Hein Tool Joshua
Peter van Rossem Joshua
Ralph Bouwman Joshua
5.
Winnaar Nations League
Portugal
Uitgeschakelde Rovers in deze halve finales
Bart Dorresteijn Nederland
Leon Weltings Nederland
6.
Wint Nederland WK Korfbal
Jazeker
Uitgeschakelde Rovers in deze finale
Koen Scheurwater Deze keer niet
Winnaar
Martin Delsman
 
 
Gepubliceerd op 15/10/2018
Aangepast op 31/12/2020
Auteur: Roversnest
 

10 Replies to “Martin Delsman of Koen Scheurwater?”

  1. Het is de bedoeling dat je via de site inzendt, zoals je dit ook bij evenementen gewend bent. Log daarom in op deze KO-pagina en voer vlak onder het kopje ‘Inzenden’ jouw verwachte uitslag in. Reacties op deze post zijn geen inzendingen, maar puur reacties op het artikel. Om verwarring bij andere Rovers te voorkomen zullen we reacties die als inzendingen bedoeld zijn, verwijderen.

  2. jezus wat is die bart snel!

    amper de email binnen, direct ingelogd en zie al dat hij heeft ingezonden!

    damn!

  3. Ik zie niet waar ik de vraag kan beantwoorden. Toch ben ik op de knock-out pagina ingelogd…

  4. Paul, je kunt de vraag beantwoorden onder het kopje ‘inzenden’, direct onder de foto van Nederland vs Denemarken…

  5. ik zie het berichtje van Paul. Het is soms idd moeilijk om de knop voor het verzenden te vinden.