RoversGolf

RoversGolf
 

Kee-Hoei Tan heeft het geflikt! Het veel te grote groene jasje hangt om zijn frêle schoudertjes. Het maakt zijn glunderende glimlach alleen maar groter. Op het Rijk van Nunspeet is het eindelijk gelukt om Rein van Leeuwen te verslaan.

Kee-Hoei Tan flikt het!

2020

Rond de heiden en de bossen van Groesbeek ligt een van de mooiste golfbanen van Nederland. Al waren een koppel Brabanders minder enthousiast over de gekozen locatie voor het 5de RoversGolf kampioenschap. Screenshots van routeplanners met afstanden in kilometers en uren werden dagen vooraf cynisch gedeeld. Voor de meesten was het 1,5 uur rijden, maar dan heb je ook wat hoor. Potverdikkeme wat een prachtige tee-boxen, dog-legs en regelmatig een uitdagende carry tot aan de fairway.

Viervoudig winnaar Rein van Leeuwen draaide even na 9 uur zijn grote BMW de parkeerplaats op. Met een grote grijns werd de golftas uit de kofferbak geslingerd. “Tweede keer dat ik de stokken dit jaar aanraak”, riep Rein enthousiast. Zijn fonkelende ogen verraadde zijn goesting om weer eens een ronde te lopen. Net vader geworden en verder ook nog eens druk, druk, druk. Het was er gewoon nog niet van gekomen.

Op de driving range verderop vlogen de ballen met enige regelmaat de baan uit. Vooral Ruben Schoon was lekker aan het zwiepen en liet het hek op 200m plus vanaf de tee meerdere malen trillen. Jan Brehm  stond rustig te putten. De sluwe Bredanaar is sinds dit jaar vervroegd met pensioen en in feite professioneel golfer. Single handicap tegenwoordig, er werd veel van hem verwacht.

Kee-Hoei Tan nam een slokje water uit zijn Randstad drinkbus. Hij straalde rust uit en peilde de tegenstand. Ook de rovers met minder vlieguren en hogere handicap waren ijverig aan het inslaan. Een vertwijfelend lachje na een onvoorstelbare misser werd afgewisseld met een vreugde hupje na een hele mooie balvlucht,

In de eerste flight de op papier beste 3 golfers van het roverspeloton. Titelverdediger Van Leeuwen (foto) kreeg de eer en begon met een solide klap ijzer 5 die 175 meter verder tot stilstand kwam. Prima start. Toch knap met alle ogen op zijn handen gericht. Brehm stuurde zijn eerste bal naar rechts, Tan moest juist links tussen de bomen zoeken. Geen droomstart voor beide heren. De meeste rovers hadden last van knikkende knieën en klotsende oksels gezien de vele eerste ballen die niet op de fairway landden. Alleen Gommert Leune wist hole 1 in PAR te slechten.

Toen de spanning er een beetje af was ging het bij onze Tan lopen. Met een birdey op 4 en 3x PAR sloot de gewezen Glazen Bol winnaar van 2017 af met een ronde van 45. Twee slagen minder dan runner-up Van Leeuwen. Brehm had 50 slagen nodig en daarmee is de top 3 gelijk genoemd. In de overige flights werd vooral lol gemaakt en was het goed zoeken naar PAR-ren. Mark Berbée kwam nog het dichtste in de buurt van het podium. Het is dat de neo-rover uit de Bollenstreek op de laatste hole 9 zijn kaart opblies. Hij maakte een 9 (+5) en werd met 54 slagen uiteindelijk gedeeld vierde.

De longest drive op hole 5 was voor Rein van Leeuwen. 219 meter (met tegen wind). Ruben Schoon (op foto) kwam met 208 meter dicht in de buurt, maar net niet ver genoeg.

De olijke Brabanders stoeiden in de achterhoede en hielden de kaart niet onder de 60. “Volgend jaar gaan we naar Den Bosch. Mooie eerste afslag over het terras heen, kan iedereen zien hoe goed wij zijn! ” beloofde Bart van Pruissen. Als het coronavirus zich een beetje koest houdt dan hopen we in april een nieuwe editie RoversGolf aan te kondigen. Kijken we nu al naar uit, want golf blijft een fantastisch mooi spel!

Uitslag, bruto strokeplay

1. Kee-Hoei Tan Lisse hcp 10.7 45
2. Rein van Leeuwen Schiedam hcp 11.6 47
3. Jan Brehm Breda hcp 9.5 50
4. Mark Berbée Lisse hcp 20.4 54
5. Rob Lenting Delft hcp 15,9 54
6. Erik Pijl Capelle ad IJssel hcp 21,0 56
7. Ruben Schoon Rotterdam hcp 15.7 57
8. Gommert Leune Rotterdam hcp 29,9 59
9. Bart van Pruissen Waalwijk hcp 25.3 60
10. Ton Cabaret Capelle ad IJssel hcp 25.2 61
11. Luc van der Wal Moerkapelle hcp 28.4 62
12. Chris Ecker Waalwijk hcp 29.0 66
13. Paul Sondermeijer Rotterdam hcp 28.6 66
14. Lucas Versantvoort Den Ilp hcp 45.0 83

 

Palmares RoversGolf

2016 De Haenen, Teteringen Rein van Leeuwen (+9)
2017 Kralingen, Rotterdam Rein van Leeuwen (+6)
2018 Zeegersloot, Alphen a / d Rijn Rein van Leeuwen (+6)
2019 Efteling, Tilburg Rein van Leeuwen (+5)
2020 Rijk van Nunspeet, Nunspeet Kee-Hoei Tan (+9)
Gepubliceerd op 12/09/2020
Aangepast op 07/10/2020
Auteur: Roversnest
 

One Reply to “RoversGolf”

  1. Het was een geweldige dag met jullie met ee-Hoe Tan n terechte winnaar nogmaals gefeliciteerd met je prachtige prestatie Kee
    Rein je prachtige overwinningen zijn nu geschiedenis de eerst komende jaren ???️?️? tot de volgende keer wij houden contact